13 mars 2010

Yrke


Herman har redan nu börjat fundera ganska mycket på sin framtid. Därför utför han en rad tester av olika yrken för att se vad som passar honom bäst. Här visade han ju vad han tyckte om barnmatstestare, det var ingen hit, men nedan följer recenssioner av några andra yrken.

Kockyrket testade jag strax efter att jag var barnmatstestare, detta för att se om jag kunde göra godare mat själv. Jag kan rapportera att det var riktigt roligt att laga mat, just den här dagen gjorde jag rimmad lättrökt rödingfilé på en bädd av smörslungade räkor, kräftstjärtar och sticklök. Till det serverade jag en enkel potatispuré. Att vara kock är nog ett helt ok yrke, men jag somnar ju ganska tidigt om kvällarna så jag ska nog söka vidare efter ett yrke med bättre arbetstider.

Ett yrke där jag föreställer mig att man arbetar tidiga morgonar och inga kvällar är elektriker. Det provade jag på här hemma...eller försökte iallafall, mamma kom och störde mig hela tiden. Därför kan jag inte ge en rättvis bild av yrket, men jag tycker det verkar väldigt roligt. Jag ska ge det ett nytt försök när inte mamma ser...fortsättning följer.


Här testar jag att vara sopgubbe. Men jag kan genast säga att det inte är något för mig. Jag förstår inte vitsen med att hämta sopor och sedan köra dom till tippen, det är ju såååå mycket roligare att ta hem dom och leka med dom.

En dag lät mamma mig sitta vid datorn, åhhh det är ju superroligt!! Men det var ganska länge sedan nu så jag kommer inte ihåg allt jag lärde mig. Jag tror dock att jag skulle bli superbra på allt som har med datorer att göra. Det bästa av allt är ju att man kan arbeta som ett massa olika saker och använda datorn som ett hjälpmedel...det gör både mamma och pappa på sina jobb. Jag gillar datorer!!!


Vad säger ni om jag skulle arbeta som hundtränare kanske, jag tycker själv att jag är ganska duktig med Nelson. Fatta vad kul det skulle vara att få umgås med hundar hela dagarna och dra dom i öronen. Kanske man kan rida på dom också.....?



När jag var i Stockholm spelade jag fotboll med min kusin. Det var verkligen superkul. Jag har sett några matcher på TV tillsammans med min pappa och jag har redan lärt mig en hel del. En halvlek är 45 minuter och man spelar alltså två sådana per match. Man är 11 spelare på ett lag och det lag som har gjort flest mål vinner. Enkelt! Jag kan ju inte springa ännu, men när jag kan då ska jag träna fotboll med pappa.... då  kanske kanske jag en dag får spela i en sån här tröja:







LIVERPOOL!!